Jag har alltid skrivit och gillat berättelser. Det var därför jag från början utbildade mig till journalist – för att få skriva om andras berättelser. Men jag skriver även utifrån mig själv och har under åren utvecklat mitt skönlitterära skrivande. Jag är utbildad skrivpedagog, certifierad Write Your Self-skrivvägledare och Shared Reading-läsledare. Jag håller kurser, workshops och handleder andra i skrivande. Jag gav 2019 ut boken Skriv bara skriv tillsammans med min man och formgivare Magnus Lersten, och i år, 2022, kom boken Skriv och må bra. Våren 2024 kommer min första skönlitterära bok ut på Norstedts förlag.

Jag har varit redaktör för tre novellantologier som är utgivna i projektet Värmland skriver, som jag även är projektledare för och initiativtagare till. Parallellt med detta har jag en tjänst på Karlstads universitetsbibliotek där jag är handleder studenter i akademiskt skrivande.

Jag jobbar med texter hela dagarna och tycker om att möta människor. Jag kommer nog aldrig tröttna på att skriva, inte heller på att inspirera andra att skriva.

När jag inte skriver läser jag – skönlitteratur, fackböcker och tidningsartiklar. Och så umgås jag med vänner och familj och njuter av livet på landet. 

Kontakt

Louise Alvarsson
la@louisealvarsson.se

073-052 02 59

Instagram: @mittskrivliv
Twitter: @louisealvarsson
Linkedin: Louise Alvarsson

Jag finns även med i Region Värmlands Kulturpool