Dagbok, Kreativitet, Litteratur, Livet, Skriva, Skrivande, Skrivtid, Texter

Skrivandet en del av livet

Jag sitter och skriver med penna och papper – på rader i ett block. Det gör jag alltid – skriver för hand – först. Innan jag skriver rent på dator. När jag skriver för hand kan jag fokusera bättre, då är jag skyddad från den yttre världen. Det är bara jag, pennan och pappret. Det ska helst vara lugnt och tyst runt omkring, ingen annan, inget annat. Har mobilen på ljudlös när jag skriver, men den är på vibrationsläge ifall någon ringer och behöver ha tag på mig, om de skulle ringa från förskolan, om det skulle hända min son någonting. Jag sitter och skriver när han är på förskolan. Det är mitt jobb att skriva. Just den här texten får jag inte betalt för, så kanske kan det inte betraktas som jobb, men vad är jobb och vad är inte jobb när skrivandet är en del av ens liv? Jag har alltid ett skrivande på gång. Jag måste skriva och skriver både för mig själv och för andra. Jag skriver varje dag, olika tider på dygnet, olika typer av texter. Jag skriver i min dagbok och jag skriver i andra böcker och block och jag skriver på datorn. Jag har inte alltid så mycket tid som jag skulle önska, men jag försöker att fånga stunderna när de kommer. Det har jag blivit bättre på sedan min son föddes. När han är hemma och när han är vaken vill jag ju vara med honom, men jag måste skriva också.

Det händer mycket spännande i mitt skrivliv just nu och jag ser fram emot att få berätta mer om allt. Det handlar om olika typer av skrivande och kommer att nå ut till läsare på olika sätt. Att ha läsare i åtanke när man skriver är ibland bra och ibland mindre bra. Jag tror på båda delarna – att kunna använda skrivandet på olika sätt, för att hålla i gång och för att hålla sig själv vid liv.

Vill du ha koll på vad jag har på gång så står det längst ner på startsidan!