Böcker, Höst, Kreativitet, Läsa, Litteratur, Skriva

Skriva sig in i hösten

Många ogillar hösten för att det blir mörkare och kallare, men det gör inte jag. Jag gillar hösten och de mörkare kvällarna, då kan jag lättare tillåta mig att sitta inne och läsa eller skriva. På hösten brukar det även vara många läs- och skrivrelaterade arrangemang. Men på grund av corona såg det annorlunda ut förra året. En del genomfördes digitalt, en del ställdes in eller sköts upp. I år är det mer normalt läge igen. Coronarestriktionerna har släppt, även om vi ska vara fortsatt försiktiga, och folk har börjat röra på sig ute i samhället igen. Så det är ju en ljusglimt i höstmörkret! 

För mig innebär den här hösten läs- och skrivfest i Askersund (lördagen den 16 oktober), Värmlands bokfestival (19-20 november), Värmland skriver (deadline 31 oktober) samt Shared reading med en grupp på min hemmaort Glava (fyra träffar med avslutande skrivarworkshop). Och så jobbar jag 50 procent på universitetet och är föräldraledig 50 procent. Jag gör så gott jag kan för att hinna med det jag brinner för att göra – jobba med läsande och skrivande. 

Jag hoppas på många mörka kvällar i höst, då jag kan sitta inne och läsa böcker inför de samtal jag ska genomföra på bokfestivalen och inför mina Shared reading-träffar, och jag önskar tid för att skriva. För skrivandet släpper jag inte. Om det så bara blir en kvart om dagen. Det sista innan jag lägger mig eller på morgonen när jag har vaknat. Skriva måste jag göra och jag tror att fler skulle må bra av att skriva – kanske för att överleva hösten?! Skrivandet kan skapa klarhet och förtydliga tankar och känslor som man har inom sig. Så kanske kan skrivandet hjälpa dig in i hösten? Tänd ljus och skapa en mysig plats där du kan sitta. Ett rum för skrivandet. Ge dig själv det! Och så kanske vi ses någonstans! 

Skriva höst