Okategoriserade

Skål för nya möjligheter

Då är det åter dags att höja glaset för en skål, se tillbaka på året som gått och blicka fram emot ett nytt år med nya möjligheter.

För exakt ett år sedan blev jag Karlstadbo och trivs bra här, har inga tankar om att flytta nästa år. Så vitt jag vet. Bor ihop med samma person som jag jobbar ihop med och vi står fortfarande ut med varandra. Ser fram emot att stå ut med honom i ytterligare ett år. Förhoppningsvis flera år.

Driver eget företag och har under året varit engagerad i olika projekt. Vill fortsätta att vara företagare och kommer fortsätta att driva frågan om hur man skapar bättre förutsättningar för att kunna vara det.

Stor del av 2014 handlade om att ge ut magasinet Tryck. Åka på reportage, träffa många intressanta och trevliga människor, skriva i massor, få in lite annonser för att få tidningen att gå runt, distribuera med mera. Det är inte helt enkelt att göra en tidning men det är det roligaste som finns och jag är mycket tacksam för att ha fått gjort det. Under 2015 planeras inga nummer, men jag brinner fortfarande för journalistiken och tycker det är en tråkig utveckling som vi ser i mediebranschen, där det ständigt skärs ner. Journalistiken är viktig för demokratin och med tanke på hur det ser ut i omvärlden så känns det ännu mera viktigt.

2015 kommer jag att vara öppen för nya utmaningar och slutföra min kurs i specialpedagogik. Kan hända att jag har en vision om att få undervisa mera och utveckla min skapar- och berättarverksamhet. Med tanke på sjunkande resultat i Pisa-mätningarna, försämrad läsförståelse bland annat så känns det högst relevant.

Det har under det gångna året varit mycket krig och elände runt omkring i världen och detta har även märkts av i Sverige då vi har fått tagit emot många människor som varit tvungna att fly från sina hem. Jag hoppas att Sverige fortsätter att vara ett öppet land som tar emot, hjälper och stöttar.

Det har även varit ett supervalår och det var nära att bli ytterligare ett val i mars 2015. Men det blir i och med Decemberöverenskommelsen inte av om politikerna inte hinner ändra sig en gång till. Det har varit ett turbulent år för politikerna och riksdagen har blivit jämförd med sandlåda och lekstuga. Men nu ska de alltså ha kommit överens och ska ta gemensamt ansvar. Jag kommer att ta mitt ansvar och göra 2015 till ett riktigt bra år!

Hopp om livet trots allt när unga Malala Yousafzai tilldelades Nobels fredspris. Vi kan ju hoppas att hennes röst får ge eko i världen.

Ytterligare en person värd ett nobelpris var Patrick Modiano, min nya favoritförfattare. Hoppas på mer läsning av god litteratur under 2015 och i bästa fall en resa till Paris. Så länge nöjer jag mig med att resa i litteraturens värld.

Skål och gott nytt år, ta hand om varandra!