Okategoriserade

Om året och skrivandet

Jag har skrivit lite varje dag. Jag har skrivit lite mer vissa dagar. Men jag har inte skrivit mer än så. Jag har skrivit några kortare texter, men inte blivit klar med någon längre. Det tar tid att skriva och jag har under det senaste året börjat jobba mer igen efter att jag var föräldraledig på heltid. Jag är nu föräldraledig på halvtid och jobbar halvtid. Jag jobbar halvtid på Karlstads universitet som skrivhandledare och så försöker jag att hinna med så mycket som möjligt i min egen verksamhet på kvällar och helger. Det är kul att ha kommit igång att jobba igen, samtidigt som jag tycker väldigt mycket om att vara hemma med min lille V.

Att arbeta hemma, som vi har blivit vana under pandemin, har passat mig bra. Jag trivs hemma och har sparat både tid och pengar. Och så har jag haft nära från jobbet på övervåningen till resten av livet på nedervåningen, men det finns såklart fördelar med att åka iväg och att få träffa folk på riktigt också. Vi får väl se hur det blir nästa år. Jag hoppas att det inte blir fler restriktioner (med tanke på de senaste som nu har kommit), men jag hoppas samtidigt att vi kan fortsätta använda de digitala lösningar vi lärt oss att använda under pandemin. Jag har haft flera kurser och workshops via nätet och de har i de flesta fall fungerat väldigt bra. Jag har till exempel varit med på skrivcafé.se och haft ett flertal webinar genom Picapen. Men det har även gått att genomföra en del fysiska aktiviteter i år, som läs- och skrivfesten i Askersund och Värmlands bokfestival.

Det är snart nytt år och då kommer jag att trappa upp mitt arbete ännu mer, både på universitetet och i min egen verksamhet. Jag har flera spännande projekt på gång. Värmland skriver förstås, kurser och workshops och kanske en bok? Jag kan inte säga mer än att inriktningen nästa år kommer vara att skriva för att må bra. Vill du veta mer får du gärna fortsätta att följa mig, och vill du komma igång med ditt skrivande innan det här året är slut kan du komma till Värmlands museum den 30 december då jag ska hålla i en skrivarworkshop. Läs mer och anmäl dig här! Det står att det är för familjen, men det gäller även andra konstellationer. Kom själv och träffa andra eller ta med några skrivande vänner!

Jag ser fram emot nästa år och mer jobb, men jag kommer vara fortsatt föräldraledig på deltid ett tag till. Och så hoppas jag på att utveckla mitt eget skrivande då jag genom Region Värmland har fått möjligheten att få en mentor i form av en etablerad författare. Tack för det!

Är du intresserad av att på något sätt samarbeta kring skrivande får du gärna höra av dig. Och så vill jag vill rikta ett stort tack till alla som jag har samarbetat med i år, ingen nämnd, ingen glömd, både större organisationer och privatpersoner. Och till alla mina vänner! En riktigt god jul och ett gott nytt år!