Böcker, Drömsommarjobb, Jobb, Kreativitet, Läsa, Ledighet, Litteratur, Skönlitteratur, Skriva, Skrivande, Sommar

Min skrivsommar

Det är sommar, men inte semester. Inte än, men snart. Jag ska ha fyra veckor semester, men först har jag hand om Drömsommarjobbet i fyra veckor. Vi är inne på andra veckan och jag är liksom i fjol (då den skrivande inriktningen var helt ny) imponerad över vilka talangfulla ungdomar vi har i länet. Det var fler som sökte än som fick plats, så förhoppningsvis är det en inriktning som får leva kvar så att fler får chansen att söka. Det är ett drömsommarjobb även för mig – att få handleda dessa ungdomar i skrivande. Vi fokuserar på det skönlitterära och kreativa skrivandet och de får testa på olika tekniker och metoder. De får även träffa andra än mig, som jobbar med skrivande på ett eller annat sätt. 

Efter fyra veckor med drömsommarjobb ska jag försöka att handleda mig själv. Jag ska försöka att handleda mig själv i att ha semester och inte jobba för mycket, men det är svårt när man har skrivande som jobb. Jag ska försöka att ägna mig åt mitt eget skrivande – åt det som jag inte får betalt för. Det skönlitterära. Så får vi se vart det kommer att leda. Min mentor har gett mig uppmuntrande kommentarer och jag uppskattar så mycket att jag har fått möjligheten att ha en mentor, så tack Region Värmland för det, eftersom det är genom Regionen jag har fått det. Jag och min mentor ska ses igen i början av augusti och då har jag som mål att vara klar med mitt skönlitterära projekt.

Men frågan är om man någonsin blir helt klar? Det går alltid att ändra något. Justera och slipa och fixa till. Det är jag mycket väl medveten om nu efter en process av färdigställande av en annan typ av text – bok – Skriv och må bra – som ska gå till tryck i dagarna. Kanske skulle jag ha skrivit si istället för så, men nu är det som det är och jag hoppas att det blir bra. Jag hoppas att de som kommer att läsa boken kommer att få inspiration till att skriva med fokus på att må bra. Att skrivandet inte måste leda till ett färdigt resultat eller bok, utan att man kan njuta av själva processen och vad den ger. Att skriva för sig själv först och främst. Att skriva för att må bra. Inte för att det ska publiceras eller läsas av andra, även om det kan vara bra att ha som mål ibland. Med det skrivet vill jag önska er som läser det här en härlig sommar. Njut av det som du tycker om att göra!

Kram