Böcker, Litteratur, Ord, Skönlitteratur, Skriva, Skrivande, Skrivtid, Språk, Yoga

Mellandagsskrivande

Jag jobbar med språk och skrivande hela dagarna, men ibland kan det vara skönt att slippa tänka på det. Under jul och nyår och mellan dagarna. Då har jag tagit semester för att vara med min son, men även för att få tid till mitt eget skrivande, så helt ledig kommer jag inte att vara. 

För en vecka sedan träffade jag min förläggare på Norstedts och fick tillbaka mitt manus med kloka kommentarer. Jag bläddrade igenom det snabbt för att se hur mycket det var och det var inte jättemycket, men en del som är värt att se över, som kan ändras eller finjusteras. Det känns väldigt betydelsefullt att ha en förläggare, som är en erfaren läsare och som kan ge bra respons. Att jag under året som gått har haft en mentor har även det varit betydelsefullt. Det var precis vad jag behövde för att komma i mål med mitt eget skönlitterära skrivande. Om drygt ett år kommer min bok att komma ut och jag ser fram emot hela processen fram till dess. 

Ett år kan kännas som lång tid, men det kan gå väldigt fort, det beror på hur man ser det. Jag vill inte att tiden ska gå för fort, så jag försöker att stanna upp varje dag genom att skriva, för när jag skriver är det som att tiden stannar. En stund. Och jag har ett barn som är drygt två år. Två år som skulle kunna vara ett år eller tre år. För en vecka sedan känns långt borta samtidigt som det känns nära. Att stanna upp för att tänka efter och reflektera kan ibland låta klichéartat, men en nödvändig kliché i sådana fall, för det är alldeles för lätt att bara köra på. Man behöver påminna sig om att stanna upp. Att skriva kan vara ett sätt för att landa i sig själv och reflektera. Att yoga ett annat. Extra kul ska det bli att den sjunde januari kunna erbjuda en temadag med fokus på skrivande och yoga för att sätta intentionen för det nya året. Läs mer om det här! 

Jag försöker att hålla igång mitt skrivande varje dag, jag försöker att ta de stunder jag får, och i mellandagarna kommer det att bli mer sammanhängande tid. Kanske kommer jag att få tid att läsa något annat också – bara skönläsa utan att behöva tänka för mycket, men jag kommer som alltid behöva stanna upp och slå upp ett ord om jag inte förstår det. 

God jul och gott nytt år!