Om jag inte får skriva mår jag inte bra. Därför skriver jag. Och jag tror att fler skulle må bättre av att skriva. Därför erbjuder jag kurser och handledning med fokus på att skriva för att må bra och att skriva ur ett hälsofrämjande perspektiv.

Jag är certifierad Write Your Self-vägledare (här finner du mig i deras vägledarregister) samt utbildad inom Shared Reading. Jag tror på skrivandet som läkande kraft och har själv skrivit mig ur svåra händelser i livet. Skrivandet kan hjälpa en att bearbeta trauman, men även mindre vardagliga händelser. Tankar, känslor, minnen. 

Under 2022 håller jag en kurs på uppdrag av Region Värmland för personer som i sin tur ska kunna hålla i skrivargrupper med inriktning skriv och må bra. Läs mer här! 

I augusti 2022 kom boken Skriv och må bra


8-9 oktober kommer jag tillsammans med Maria Hedfors på MWPsykologPraktik att ha en skriv och må bra-helg med inslag av ACT på Jäverön i Värmland. Läs mer här!


Efter att jag hade haft en kväll om läkande skrivande på Skrivcafe.se. Våren 2021.


Hösten 2020 träffade jag det här härliga gänget och pratade läkande skrivande under två dagar. Anna Sundkvist Kräutner, Cecilia Biarner, Carina Johansson och Åsa Nyvell.

Att under två dagar fokusera på skrivande utan prestation har varit väldigt värdefullt. Genom att skriva texter kopplat till sin egen barndom, läsa upp det man skrivit för andra har ett läkande skett. Louise har gett mig inspiration till fortsatt skrivande. – Anna Sundkvist Kräutner