Om jag inte får skriva mår jag inte bra. Därför skriver jag. Och jag tror att fler skulle må bättre av att skriva. Därför erbjuder jag kurser och handledning med fokus på att skriva för att må bra och att skriva ur ett hälsofrämjande perspektiv.

Jag är certifierad Write Your Self-vägledare samt utbildad inom Shared Reading. Jag tror på skrivandet som läkande kraft och har själv skrivit mig ur svåra händelser i livet. Skrivandet kan hjälpa en att bearbeta trauman, men även mindre vardagliga händelser. Tankar, känslor, minnen. 

Under våren 2022 kommer jag att hålla en kurs på uppdrag av Region Värmland för personer som i sin tur ska kunna hålla i skrivargrupper med inriktning skriv och må bra. Läs mer här!

Vill du veta mer om Write Your Self? Läs här! 

Och här finns jag med i Write Your Selfs vägledarregister.

Läs mer om Shared Reading här!

Här en bild från Shared Reading med inriktning skrivande i Glava som genomfördes hösten 2021. Arrangör: Glava bygdekontor i samarbete med studieförbundet NBV, samt med stöd från Riksteatern Värmland, Kultur på landsbygd, Region Värmland och Kulturrådet.


Efter att jag hade haft en kväll om läkande skrivande på Skrivcafe.se. Våren 2021.


Hösten 2020 träffade jag det här härliga gänget och pratade läkande skrivande under två dagar. Anna Sundkvist Kräutner, Cecilia Biarner, Carina Johansson och Åsa Nyvell.

Att under två dagar fokusera på skrivande utan prestation har varit väldigt värdefullt. Genom att skriva texter kopplat till sin egen barndom, läsa upp det man skrivit för andra har ett läkande skett. Louise har gett mig inspiration till fortsatt skrivande. – Anna Sundkvist Kräutner